Worldchefs

L’association ‘World Association of Societies of Chefs’ (WACS) is een wereldwijd netwerk van verenigingen van chef-koks, opgericht in oktober 1928 aan de Sorbonne in Parijs.

Op dit eerste congres waren 65 afgevaardigden uit 17 landen, die 36 nationale en internationale verenigingen vertegenwoordigden, en de eerbiedwaardige August Escoffier werd uitgeroepen tot de eerste erevoorzitter van WACS.

Tegenwoordig heeft dit wereldwijde orgaan 72 officiële verenigingen van chef-koks als leden.

Worldchefs, een gezaghebbende wereldwijde vereniging en een thought leader in de voedingsindustrie, vertegenwoordigt een belangrijke wereldwijde stem over voedsel- en drankkwesties op alle continenten.

En février 2020 Daniel Molmans à participé à un séminaire international de WorldChefs à Stuttgart.

Het doel van dit seminarie was om de chefs, die hun land vertegenwoordigen in de World Association of Chefs Societies, te erkennen als ‘jurylid’. Om de titel van regionale ‘jurylid’ te krijgen werd Daniel Molmans onderworpen aan een volledige dag training in deze veeleisende taak gevolgd door een schriftelijke test.

Mastercook Daniel Molmans is daarmee de enige Belgische chef-kok die beschikt over deze officiële status, erkend door de WorldChefs. 

Om dit grondig te doen, spreekt deze oud-student van het Emile Gryzon Institute (Céria) en voormalig chef-eigenaar van zijn restaurant in Brussel, zelf vloeiend Frans, Nederlands, Spaans en ook wat Engels.

In de praktijk stelt deze titel hem in staat om de vereniging 'The Mastercooks of Belgium' in alle jury's van internationale culinaire wedstrijden. Daarnaast brengt deze status als officieel door de WorldChefs erkend jurylid, naast het valideren van de officiële standaardmaatregelen in de culinaire competities, ook toegevoegde waarde, geloofwaardigheid en internationale invloed aan culinaire jury's georganiseerd in binnen- of buitenland.

NL

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount