Daniel Molmans

Op pensioen bij de "Brusselse Keukens", is Daniel Molmans heel actief als secretaris en schatbewaarder van de verenigingThe Mastercooks of Belgium.

Daniel vertegenwoordigt ook de vereniging in het buitenland. Zo nam hij in februari 2020 deel aan een groot internationaal seminarie georganiseerd door World Association of Chefs’ Societies in Stuttgart.

Na het behalen van de daartoe voorziene schriftelijke tests, werd hij erkend als "regionaal keurmeester" om officieel lid te kunnen zijn van de jury's van culinaire wedstrijden in België maar ook in het buitenland. Hij is momenteel de enige Belgische chef die officieel is benoemd tot jurylid van de World Association of Chefs ’Societies, ook wel WorldChefs en WACS genoemd.

Zoon van restauranthouders

Als zoon van restauranthouders, was het maar normaal dat Daniel Molmans op zijn beurt kok zou worden. Zijn ouders leidden het restaurant van het Kasteel van Moortebeek in Anderlecht.

"Ik herinner me nog heel goed dat wanneer ze me als kind wilden straffen ik naar de afwas werd verbannen. Dat heeft me echter niet afgeschrikt om het koksvak te leren, want in de keuken heb ik me altijd goed geamuseerd. Dankzij de chef die in de keuken van mijn ouders werkte, heb ik mijn roeping ontdekt."

Opleiding

Daniel Molmans studeerde in het Ceria en na zijn legerdienst, toen nog verplicht in die tijd, is hij gaan werken in uitstekende sterrestaurants, zoals met Robert Van Duuren in La Sirène d’Or*.

Nadien Le Ravestein**, L’Ecailler du Palais Royal** en La Pomme Cannelle**. 

Activiteiten

In 1992 opende hij zijn eigen restaurant Le Loup Galant, aan de Vismarkt die hij in 2007 verkocht.

En dan vroegen de 'Brusselse Keukens' Daniel Molmans om hun restaurantservice te verbeteren. Als operationeel verantwoordelijke hield hij zich bezig met al hun keukens, van deze voor de allerkleinsten tot het gezondheidsdepartement van rusthuizen en ziekenhuizen. Maar ook met prestigieuze evenementen en officiële recepties die door de traiteurdienst werden georganiseerd.

The Mastercooks of Belgium

Daniel Molmans is Meesterkok geworden in 1997 toen Pierre Fonteyne nog voorzitter was. Zijn peters waren Jean-Pierre Fleuvy en Robert Van Duuren. Maar zijn mooiste herinnering dateert van nog veel vroeger. Van toen hij in de Sirène d’Or werkte met Robert. Toen waren hij en andere grote chefs waarvoor hij veel bewondering had, het die de vereniging hebben gesticht. 

Neem contact
NL

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount